sobota, 12 stycznia 2013

Krem z kalafiora z serem i pieczarkami

Lekki ale syty krem z kalafiora . Ozdobiony serem zółtym i grillowanymi pieczarkami .

Krem z kalafiora z serem i pieczarkami

składniki
 1  ziemniak,
    1 kawałek selera naciowego
    gałka muszkatołowa mielona,
    mielony imbir
    przyprawa uniwersalna Vegeta
    10 dag pieczarek
    ser zółty,
    1 łyżka masła
    jogurt naturalny lub śmietana
Kalafior myjemy i kroimy w różyczki. Ziemniaka obieramy i kroimy  w kosteczkę. Seler naciowy kroimy w plasterki. Warzywa gotujemy do miękkości z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Następnie miksujemy całość dodajemy masło -miksujemy . doprawiamy gałką muszkatołową , mielonym imbirem do smaku. Dodajemy jogurt lub śmietanę . Pieczarki kroimy  w plasterki i grillujemy na patelni. Ser zółty ścieramy. Zupę nalewamy do małych szklaneczek ozdabiamy pieczarkami i serem zółtym. Podajemy .

Krem doprawiłam przyprawa uniwersalna Vegeta 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz