Krem z kalafiora z serem i pieczarkami
składniki
1 ziemniak,
1 kawałek selera naciowego
gałka muszkatołowa mielona,
mielony imbir
przyprawa uniwersalna Vegeta
10 dag pieczarek
ser zółty,
1 łyżka masła
jogurt naturalny lub śmietana
Kalafior myjemy i kroimy w różyczki. Ziemniaka obieramy i kroimy w kosteczkę. Seler naciowy kroimy w plasterki. Warzywa gotujemy do miękkości z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Następnie miksujemy całość dodajemy masło -miksujemy . doprawiamy gałką muszkatołową , mielonym imbirem do smaku. Dodajemy jogurt lub śmietanę . Pieczarki kroimy w plasterki i grillujemy na patelni. Ser zółty ścieramy. Zupę nalewamy do małych szklaneczek ozdabiamy pieczarkami i serem zółtym. Podajemy .
Krem doprawiłam przyprawa uniwersalna Vegeta
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz