Sałatka , przystawka ? jakby nie nazwał to smaczne i zdrowe .
Szpinak z pomarańczą i selerem naciowym
składniki
1/2 opakowania szpinaku świeżego
2 szt pomarańcza,
1 kawałek selera naciowego
1/2 szt cebuli,
olej rzepakowy,
sok z cytryny,
Sól morska- MŁYNEK,
2 ząbki czosnku
Liście szpinaku myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Liście układamy dekoracyjnie na talerzach. Pomarańcze obieramy dokładnie i kroimy w plastry. Plastry układamy na szpinaku. Seler naciowy myjemy i kroimy w plasterki dodajemy do sałatki. Dodajemy także kilka piórek białej cebuli. robimy sos mieszamy olej z sokiem z cytryny 2:1 dodajemy sól do smaku i wyciśnięty czosnek mieszamy. Takim sosem polewamy sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz