Sałata z kaszą jaglaną i sosem czosnkowym
składniki
1/2 szt sałaty,
4 kawałki papryki marynowanej
6 szt pieczarki marynowane,
1 szt cebula czerwona,
1/2 szklanki kaszy jaglanej
1/2 szklanki jogurt naturalny,
2 ząbki czosnku
Sól,
1/2 kostki twaróg,
przyprawa do kefiru i twarożku Vegeta Natur
Kaszę jaglana gotujemy według przepisu na opakowaniu z odrobina przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odstawiamy mieszamy i studzimy. Sałatę myjemy osuszamy i rwiemy na kawałki. Sałatę układamy na talerzach dodajemy kaszę jaglaną , posypujemy pokruszonym twarogiem. Pieczarki odcedzamy kroimy w plasterki.Pieczarki układamy na sałatce. Cebulę siekamy dodajemy do sałatki. Paprykę odcedzamy kroimy w paseczki układamy dookoła sałatki. Robimy sos do sałatki. Do jogurtu dodajemy sól i wyciśnięty czosnek mieszamy. Polewamy sałatkę.
Sos doprawiłam przyprawą Podravka Vegeta do twarożku i kefiru . Jest to naturalna i wspaniała w smaku przyprawa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz