wtorek, 15 stycznia 2013

Sałatka z kaszy indyka i kukurydzy

Prosta zdrowa sałatka z kaszy jęczmiennej i kukurydzy .

Sałatka z kaszy indyka i kukurydzy


składniki

    1 woreczek kaszy jęczmiennej KUPIEC
    1/2 puszki kukurydzy,
    szyja z indyka,
    przyprawa uniwersalna
    2 ząbki czosnek,
    3 łyżki oleju rzepakowego
    natka pietruszki

Szyję z indyka lub inna jego część gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Gdy mięso jest miękkie studzimy je i obieramy od kości. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy . Natkę pietruszki myjemy ,osuszamy i siekamy. Kukurydze odsączamy na sitku i dodajemy do kaszy. Lekko mieszamy i dodajemy kawałki mięsa. Robimy sos mieszając olej z wyciśniętym czosnkiem i solą do smaku . Wszystko razem mieszamy.



1 komentarz:

  1. U Ciebie jak zwykle pięknie i kolorowo :) pycha sałatka :)

    OdpowiedzUsuń