wtorek, 22 stycznia 2013

Spaghetti z klopsikami i mozzarellą

Kto nie lubi obiadu szybkiego i smacznego a jak w roli głównej makaron to już  nie ma o czym mówić ...

Spaghetti z klopsikami i mozzarellą

składniki
   1 opakowanie makaron spaghetti,
    1 ząbek czosnku
    1  cebula,
    1/2 szt czerwone chilli,
    olej,
    25 dag mięso mielone,
    1 szt jajko,
    bułka tarta,
    1 kulka mozzarella,
    pieprz biały P
    Sól morska- MŁYNEK,
    przyprawa do dań włoskich VEGETA  Podravka

Makron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy dajemy łyżkę oliwy z oliwek i odstawiamy. Czosnek siekamy , cebule obieramy i kroimy drobno, chilli myjemy usuwamy pestki kroimy drobniutko. Na patelni na oleju podsmażamy czosnek, cebule i chilli. Dodajemy pomidory pokrojone z puszki -mieszamy. Doprawiamy sola ,pieprzem i przyprawą do dań włoskich. Gotujemy na małym ogniu ok 10 min. Do mięsa mielonego najlepiej jagnięcina i wołowina pół na pół dodajemy sól,pieprz jajko i wyrabiamy mięso. formujemy małe kuleczki i obsmażamy je na patelni gdy są złote dodajemy je do sosu. Razem gotujemy kilka minut. Sos serwujemy z klopsikami i sosem ozdabiamy kawałkami mozzarelli.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz