środa, 9 stycznia 2013

Twarożek czosnkowo-rzodkiewkowy

Moja propozycja na pastę kanapkową z twarożku - zdrowo i pożywnie

Twarożek czosnkowo-rzodkiewkowy

składniki

    1 kostka twarogu
    3 ząbki czosnku
    1 pęczek rzodkiewki
    Sól morska- MŁYNEK,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    3 łyżki śmietany

Twaróg najlepiej chudy lub półtłusty kruszymy . dodajemy śmietanę sól,pieprz do smaku . Rzodkiewki myjemy osuszamy i ścieramy na tarce duże lub małe oczka . Mieszamy ser z rzodkiewką. Czosnek wyciskamy do sera. Wszystko razem mieszamy . Wstawiamy do lodówki ,ozdabiamy plasterkami rzodkiewki. Podajemy z pieczywem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz