Kolejna moja propozycja wykorzystania Ajvaru - pasty warzywnej firmy Podravka.
Danie szybkie , zdrowe i smaczne.
Kuskus z ajvarem i grillowaną kiełbasą
składniki
1 szklanka kasza kuskus,
1 łyżka masła,
ajvar pasta warzywna Podravka
pieprz biały
uniwersalna przyprawa no Natur Vegeta
10 dag kiełbasy swojskiej
2 ząbki czosnku
Do miseczki z kuskusem dodajemy przyprawę uniwersalna i zalewamy wrzątkiem , odstawiamy. Gdy kasza jest napęczniała mieszamy ją i dodajemy masełko- mieszamy. Do kaszy dodajemy ajvar , wyciśnięty czosnek ,pieprz i jeszcze raz mieszamy. Serwujemy kaszę ,wierzch smarujemy ajvarem. Kiełbaskę kroimy w plasterki i grillujemy na patelni. Gotową kiełbaskę układamy obok kaszy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz