niedziela, 3 lutego 2013

Kuskus z ajvarem i grillowaną kiełbasą

Kolejna moja propozycja wykorzystania Ajvaru - pasty warzywnej firmy Podravka.
Danie szybkie , zdrowe i smaczne. 

Kuskus z ajvarem i grillowaną kiełbasą

składniki

    1 szklanka kasza kuskus,
    1 łyżka masła,
    ajvar pasta warzywna Podravka
    pieprz biały
     uniwersalna przyprawa no Natur Vegeta
    10 dag kiełbasy swojskiej
    2 ząbki czosnku

Do miseczki z kuskusem dodajemy przyprawę uniwersalna i zalewamy wrzątkiem , odstawiamy. Gdy kasza jest napęczniała mieszamy ją i dodajemy masełko- mieszamy. Do kaszy dodajemy ajvar , wyciśnięty czosnek ,pieprz i jeszcze raz mieszamy. Serwujemy kaszę ,wierzch smarujemy ajvarem. Kiełbaskę kroimy  w plasterki i grillujemy na patelni. Gotową kiełbaskę układamy obok kaszy






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz