sobota, 2 lutego 2013

Warzywa zapiekane w szynce z czarnuszką

Zapiekane warzywa czyli pomidorek i zdrowa cukinia w drobiowej szyneczce. Wszystko doprawione ziołami prowansalskimi i czarnuszką .

Czarnuszka pochodzi z sklepu SKWORCU  .




Jak widać czarnuszkę można wykorzystywać do wielu dań nie tylko do wypieku pieczywa .




 Warzywa zapiekane w szynce z czarnuszką

składniki

    1 szt cukinia,
    2  pomidory,
    10 dag szynka drobiowa,
    czarnuszka,
    zioła prowansalskie
    Sól morska- MŁYNEK,
    olej rzepakowy

Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w grube plastry. Pomidory myjemy i kroimy w ćwiartki. Cukinię obwijamy plasterkiem szynki. Warzywa układamy w naczyniu. Kropimy olejem rzepakowym. Solimy sola morską ,posypujemy czarnuszką i ziołami. zapiekamy w piekarniku ok 20 min . Podajemy




Zapraszam na zakupy do sklepu  Skworcu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz