piątek, 22 lutego 2013

Łosoś w czarnuszce z musem jabłkowym

Moja ulubiona rybka. Smakuje zawsze a z grilla z czarnuszką jest nie z tej ziemi . Do tego słodko kwaśny mus z jabłka . Polecam


Łosoś w czarnuszce z musem jabłkowym

składniki

    25 dag łosoś filet,
    2 łyżki czarnuszki,
    Sól morska- MŁYNEK,
    3  jabłka
    1 kawałeczek imbir,
    sok z cytryny,
    3 łyżeczki cukru

Filet z łososia myjemy osuszamy i usuwamy skórę. Solimy i obtaczamy w czarnuszce przyciskając ręką mięso. Następnie smarujemy olejem patelnie grillową i smażymy rybę. Jabłka obieramy usuwamy gniazda nasienne kroimy w kostkę. Pokrojone jabłka dajemy na patelnie podlewamy odrobiną wody ,dodajemy cukier , starty imbir i smażymy. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny. Jabłka muszą całkowicie się rozpaść jeżeli nie przecieramy je przez sitko. Ciepły mus podajemy obok ryby.



3 komentarze: