Moja ulubiona rybka. Smakuje zawsze a z grilla z czarnuszką jest nie z tej ziemi . Do tego słodko kwaśny mus z jabłka . Polecam
Łosoś w czarnuszce z musem jabłkowym
składniki
25 dag łosoś filet,
2 łyżki czarnuszki,
Sól morska- MŁYNEK,
3 jabłka
1 kawałeczek imbir,
sok z cytryny,
3 łyżeczki cukru
Filet z łososia myjemy osuszamy i usuwamy skórę. Solimy i obtaczamy w czarnuszce przyciskając ręką mięso. Następnie smarujemy olejem patelnie grillową i smażymy rybę. Jabłka obieramy usuwamy gniazda nasienne kroimy w kostkę. Pokrojone jabłka dajemy na patelnie podlewamy odrobiną wody ,dodajemy cukier , starty imbir i smażymy. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny. Jabłka muszą całkowicie się rozpaść jeżeli nie przecieramy je przez sitko. Ciepły mus podajemy obok ryby.
Kocham łososia!;)
OdpowiedzUsuńz musem jabłkowym? ciekawie :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam łososia ;d
OdpowiedzUsuń