sobota, 23 lutego 2013

Pieczone śledzie z warzywami

Pomysł na smaczny i szybki obiadek z piekarnika . Taka dawka witamin to inwestycja w nasze zdrowie.

Pieczone śledzie z warzywami 

składniki 
  1/2 kg śledzie świeże małe,
    1 szt chilli,
    3  pomidory,
    1 ząbek czosnek,
    1/2 szt cukinii
    Sól,
    olej rzepakowy,
    Pieprz kolorowy - MŁYNEK

Śledzie myjemy i osuszamy. Solimy i doprawiamy pieprzem z każdej strony i w brzuszku. Pomidory kroimy w kostkę , chilli myjemy usuwamy pestki i kroimy drobno. Cukinię dobrze myjemy osuszamy , nie obieramy kroimy w plasterki. Czosnek wyciskamy. Warzywa mieszamy z wyciśniętym czosnkiem ,solą pieprzem i olejem . Wkładamy na blaszkę. Na druga blaszkę wkładamy śledzie. Pieczemy w piekarniku ok 20 min . Podajemy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz