Wracamy z tematem ryb - pstrągi pyszne lekkie rodzime rybki. Często goszczą w mojej kuchni ale zawsze w innej odsłonie. dziś z miętowym masełkiem.
Pstrąg z miętowym masełkiem i pieczonymi ziemniakami
składniki
2 pstrągi
4 ziemniaki,
2 łyżki masła,
mięta świeża siekana,
sól morska,
przyprawa do ziemniaków
Pstrąga myjemy dobrze osuszamy. Miętę świeżą siekamy i mieszamy z masłem, solimy do smaku. Pstrągi solimy z każdej strony do brzuszka wkładamy miętowe masło. Ziemniaki obieramy obgotowujemy i kroimy w plastry. Solimy doprawiamy przyprawą do ziemniaków i układamy w naczyniu żaroodpornym. Nadziane pstrągi układamy na blaszce , na drugą półkę piekarnika stawiamy ziemniaki pieczemy ok 20 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz