poniedziałek, 25 lutego 2013

Pstrąg z miętowym masełkiem i pieczonymi ziemniakami

 Wracamy z tematem ryb - pstrągi pyszne lekkie rodzime rybki. Często goszczą w mojej kuchni ale zawsze w innej odsłonie. dziś z miętowym masełkiem.

Pstrąg z miętowym masełkiem i pieczonymi ziemniakami 

składniki

     2  pstrągi
    4  ziemniaki,
    2 łyżki masła,
    mięta świeża siekana,
    sól morska,
    przyprawa do ziemniaków


Pstrąga myjemy dobrze osuszamy. Miętę świeżą siekamy i mieszamy z masłem, solimy do smaku. Pstrągi solimy z każdej strony do brzuszka wkładamy miętowe masło. Ziemniaki obieramy obgotowujemy i kroimy w plastry. Solimy doprawiamy przyprawą do ziemniaków i układamy w naczyniu żaroodpornym. Nadziane pstrągi układamy na blaszce , na drugą półkę piekarnika stawiamy ziemniaki pieczemy ok 20 min.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz