poniedziałek, 25 lutego 2013

Czerwona kapusta z rodzynkami

Bardzo smaczna przystawka obiadowa . Pasuje do mięs , ziemniaczków ;) Słodycz dają pyszne rodzynki a kwasowość ocet balsamiczny.


Czerwona kapusta z rodzynkami

składniki
  1/2 szt kapusty czerwonej
    1 opakowanie rodzynki,
    1 szt cebula,
    1 łyżka masła,
    ocet balsamiczny,
    cukier,
    pieprz biały
    Sól morska- MŁYNEK


Kapustę czerwona szatkujemy i gotujemy prawie do miękkości. Na patelni rozgrzewamy masło podsmażamy pokrojoną drobno cebulkę. Następnie do cebulki dodajemy odsączona ugotowaną kapustę i podsmażamy. Rodzynki zalewamy wrzątkiem odstawiamy. Kapustę doprawiamy solą ,pieprzem octem balsamicznym i dla przełamania smaku cukrem. Jeszcze chwile podsmażamy i dodajemy odsączone rodzynki. Mieszamy.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz