poniedziałek, 25 lutego 2013

Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami i winogronem

Bardzo dobra surówka obiadowa z białej i czerwonej kapusty z rodzynkami i winogronem.

Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami i winogronem

składniki
 2 łyżki rodzynek
    10 kulek winogrono,
    1/4 szt czerwona kapusta,
    1/4 szt biała kapusta,
    marchewka,
    Sól morska- MŁYNEK,
    pieprz kolorowy,
    olej rzepakowy,
    sok limonki

Kapustę białą i czerwoną kroimy w paseczki. solimy i odstawiamy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Marche , pokrojone winogrona i rodzynki dodajemy do kapusty. Mieszamy. Solimy doprawiamy pieprzem i dodajemy olej rzepakowy. Doprawiamy sokiem z limonki. Mieszamy i chłodzimy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz