piątek, 1 marca 2013
Kurczak pod pierzynką z warzyw
Smaczne kolorowe danie obiadowe pierś kurczka pod pyszną zdrową kołderką .
wszystko oprószone pomidorami z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim. Przyprawa pochodzi z sklepu internetowego http://www.skworcu.com.pl/ .
Przyprawa ta podbiła serca moich domowników .
Kurczak pod pierzynką z warzyw
2 podwójne piersi z kurczaka,
10 dag ser zółty wędzony,
1 czerwona papryka,
2 pomidory,
1/2 kartoniku pomidory krojone,
3 łyżki kapary,
1/4 łyżeczki pieprz kolorowy,
1/3 łyzeczki Sól morska- MŁYNEK,
1 łyżka oleju rzepakowego
1 szt cebula,
pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim Skworcu
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy sola i pieprzem. Ser wędzony ścieramy na tarce duże oczka. Paprykę myjemy kroimy w kosteczkę ,pomidory także kroimy. Kapary odsączamy z zalewy. Na patelni najlepiej grillowej smażymy pierś z kurczaka na złoto. Po usmażeniu zdejmujemy z patelni i odkładamy. Na patelni na łyżce oleju podsmażamy posiekaną cebule paprykę i pomidory. Gdy warzywa się podsmażą dodajemy pomidory pokrojone kartonika. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dajemy odrobinę sosu tabasco. Podsmażone i zredukowane z sosu pomidorowego warzywa nakładamy na pierś z kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy serem i zapiekamy. Pod koniec dodajemy kapary. Przed podaniem posypujemy przyprawą pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim .
Polecam przyprawę dostępna w sklepie internetowym http://www.skworcu.com.pl/
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz