sobota, 30 marca 2013

Pieczarki nadziewane kaszanką

Przystawka dla wielbicieli kaszanki :) . Można zrobić na grillu lub w piekarniku.

Pieczarki nadziewane kaszanką

składniki
  • 2 szt kaszanek
  • 20 dag pieczarek
  • 1 szt cebula,
  • pieprz biały 
  • chrzan śmietankowy
Pieczarki oczyszczamy, odcinamy nogi. Kaszankę wyciągamy z osłonki i kroimy w plastry. Cebule obieramy i siekamy drobno. Na patelni na łyżeczce oleju podsmażamy cebule dodajemy pokrojona kaszankę i razem podsmażamy , mieszając aby powstała jednolita masa. Doprawiamy pieprzem do smaku. Kaszankę nakładamy do kapeluszy pieczarek. Wkładamy do piekarnika na ok 10 min. Podajemy z chrzanem.



2 komentarze:

  1. Koniecznie musi być piekarnik. Nie można ugotować grzybowych kapeluszy i wypełnić kaszanka? K.W.

    OdpowiedzUsuń
  2. Można potem choć na chwilę na patelnie aby się zarumieniły :)

    OdpowiedzUsuń