I wracam do mojej ulubionej ryby tym razem z ananasem i masełkiem . Oj polecam ....
Pstrąg z masełkiem i ananasem
składniki
4 szt ananas plastry,
1 cytryna,
2 pstrągi
Sól morska- MŁYNEK,
2 łyżeczki masła
Pstrąga myjemy osuszamy , wyciągamy wnętrzności jeszcze raz myjemy i osuszamy. Solimy z każdej strony. Cytrynę kroimy w plasterki. Ananasa odsączamy z zalewy. Kawałek masła wkładamy do brzuszka pstrąga , kładziemy 2 plastry ananasa i kawałki cytryny. Wkładamy pstrąga na blaszkę i pieczemy ok 20 min w 180 stopniach . Podajemy pokropionego cytryną.
Jedna z moich ulubionych ryb :) Nigdy nie jadłem takiej wersji, ale jak się patrzy to aż ślina cieknie :P Idę po mopa.... :3
OdpowiedzUsuńSuper!!
Pzdr