sobota, 6 kwietnia 2013

Carpaccio z pomidorów

Cóż lekkie bardzo smaczne zdrowe dietetyczne i długo by jeszcze wymieniać . Pasuje na przystawkę , kolację a nawet śniadanko. Możemy robić przez cały rok ale latem smakuje najcudowniej dzięki prawdziwemu zapachowi pomidora, takiego dojrzałego prosto z działki czy zielonego rynku.



Carpaccio z pomidorów

składniki
    4  pomidory,
    bazylia,
    1/2cytryny,
    oliwa,
    Sól,
    1 łyżeczka miód
    pieprz
mozzarella duża kulka
przyprawa do mozzarelli i pomidorów Podravka

Pomidory dojrzałe myjemy osuszamy i kroimy w cienkie plasterki. Układamy na talerzach. Mozzarelle odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Robimy sos . Sok z połowy cytryny ,posiekana bazylia, miód, sól,pieprz odrobina startej skórki z cytryny troszkę przyprawy Podravki =mieszamy. Sos dodajemy do pokrojonego sera mieszamy i nakładamy na pomidory. Podajemy






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz