Cóż lekkie bardzo smaczne zdrowe dietetyczne i długo by jeszcze wymieniać . Pasuje na przystawkę , kolację a nawet śniadanko. Możemy robić przez cały rok ale latem smakuje najcudowniej dzięki prawdziwemu zapachowi pomidora, takiego dojrzałego prosto z działki czy zielonego rynku.
Carpaccio z pomidorów
składniki
4 pomidory,
bazylia,
1/2cytryny,
oliwa,
Sól,
1 łyżeczka miód
pieprz
mozzarella duża kulka
przyprawa do mozzarelli i pomidorów Podravka
Pomidory dojrzałe myjemy osuszamy i kroimy w cienkie plasterki. Układamy na talerzach. Mozzarelle odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Robimy sos . Sok z połowy cytryny ,posiekana bazylia, miód, sól,pieprz odrobina startej skórki z cytryny troszkę przyprawy Podravki =mieszamy. Sos dodajemy do pokrojonego sera mieszamy i nakładamy na pomidory. Podajemy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz