Kiedy za oknem słońce nasza kuchnia - potrawy zmieniają się na szybkie , kolorowe i lżejsze . dlatego dziś polecam coś takiego.:)
Szyneczka z brokułem i parmezanem
składniki
1/2 kg mięso z szynki,
1 brokuł,
1 por,
3 łyżki parmezan starty,
pieprz biały i kolorowy
olej roślinny,
3 ząbki czosnku
sos sojowy
Mięso z szynki kroimy w cienkie plasterki i następnie kroimy w prostokąty , kwadraciki. Takie mięso będziemy marynować. Do miski wlewamy troszkę oleju , wyciśnięty czosnek , pieprz i sos sojowy- mieszamy z mięsem. Odstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę. Następnie podsmażamy mięso na patelni dodajemy pokrojone w różyczki brokuły i pokrojonego w plasterki pora. Smażymy podlewając odrobiną wody lub bulionu warzywnego. Dusimy do miękkości mięsa. Pod koniec doprawiamy sola ,pieprzem i posypujemy startym parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz