niedziela, 21 kwietnia 2013

Szyneczka z brokułem i parmezanem

Kiedy za oknem słońce nasza kuchnia - potrawy zmieniają się na szybkie , kolorowe i lżejsze . dlatego dziś polecam coś takiego.:) 

Szyneczka z brokułem i parmezanem

składniki
 1/2 kg mięso z szynki,
    1  brokuł,
    1  por,
    3 łyżki parmezan starty,
    pieprz biały i kolorowy
    olej roślinny,
    3 ząbki czosnku
    sos sojowy

Mięso z szynki kroimy w cienkie plasterki i następnie kroimy w prostokąty , kwadraciki. Takie mięso będziemy marynować. Do miski wlewamy troszkę oleju , wyciśnięty czosnek , pieprz i sos sojowy- mieszamy z mięsem. Odstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę. Następnie podsmażamy mięso na patelni dodajemy pokrojone w różyczki brokuły i pokrojonego w plasterki pora. Smażymy podlewając odrobiną wody lub bulionu warzywnego. Dusimy do miękkości mięsa. Pod koniec doprawiamy sola ,pieprzem i posypujemy startym parmezanem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz