piątek, 26 kwietnia 2013

Humus według mojej receptury

Zrobiłam humus ale taki swój , według swoich smaków. Jest smaczny i zdrowy .

Humus  Ewy

składniki

  1 szklanka soczewicy czerwonej
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka octu balsamicznego
    1 łyżeczka sosu sojowego
    25 ml Olej z pestek winogron,
    4 łyżki sezamu,
    Sól morska- MŁYNEK,
    chilli kamis



Soczewicę ja użyłam czerwonej połówki gotujemy ją do miękkości. Gotujemy w małej ilości wody i mieszamy co chwilę ,żeby się nie przypaliła. Ugotowaną soczewicę studzimy. Dodajemy do niej wyciśnięty czosnek. Następnie sos sojowy , ocet balsamiczny -miksujemy wszytko z olejem. Kosztujemy i doprawiamy chilli i solą morską do wyraźnego smaku. Sezam prażymy na suchej patelni. Następnie połowę dodajemy do pasty i mieszamy. Drugą połowa posypujemy pastę.



            BLOG W 5 TRENDACH - Zagłosuj
           

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz