niedziela, 7 kwietnia 2013

Koktajl ogórkowo miętowy

I jest zielono i jest świeżo i zdrowo :) Pasuje na śniadanko

Koktajl ogórkowo miętowy

składniki

    2  ogórki,
    1/2 szt cytryny
    2 szklanki maślanka,
    1 łyżeczka cukru pudru Kupiec
    Sól morska- MŁYNEK,
    1/2 pęczka mięta świeża

Ogórki dobrze myjemy obieramy kroimy w plasterki ,kilka plastrów zostawiamy do ozdoby. Do maślanki dodajemy cukier puder,listki mięty i pokrojonego ogórka. Miksujemy. Liście mięty myjemy i dodajemy do napoju ,miksujemy. Cytrynę wyparzamy troszkę ścieramy skórki do koktajlu a resztę wyciskamy. Doprawiamy sola i jeszcze raz wszystko miksujemy. Podajemy w szklaneczkach ozdobionych plasterkami ogórka.





A na obiado kolację polecam


Jajecznicę na parze z brokułem

Dietetyczna jajecznica z brokułem 


składniki
  • 1  jajko,
  • 2 łyżki mleka odtłuszczonego
  • sos sojowy,
  • 3 różyczki brokuła
  • 1/2 szt pomidora
  • 4 listki rukoli
  • Sól morska- MŁYNEK
Brokuły kilka różyczek myjemy osuszamy i gotujemy na parze w parowarze. Pomidorka ok 1/2 sztuki kroimy w kawałki. Rukole myjemy i osuszamy. Jajko rozbijamy mieszamy z łyżką odtłuszczonego mleka i z sosem sojowym do smaku. Ugotowane brokuły układamy w naczyniu do gotowania na parze zalewamy jajkiem i gotujemy na parze. Ozdabiamy rukola i kawałkami pomidora.






http://www.muza.com.pl/?module=okladki&id=11500

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz