piątek, 5 kwietnia 2013

Przystawka z buraczka

No i dalej dbamy o formę i zdrowie , polecam na kolację w diecie niskokalorycznej.

Przystawka z buraczka

składniki
    1 burak,
    1/2 kulki mozzarella,
    kiełki brokuła,
    1  jabłko,
    1 łyżka oleju lnianego
    Sól morska- MŁYNEK,
    pieprz kolorowy ziarnisty


Buraka dobrze myjemy i gotujemy w łupinie w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy obieramy i kroimy w plasterki. Jabłko dobrze myjemy nie obieramy kroimy w plasterki. Ser mozzarella kroimy w plasterki. Układamy składniki na przemian. całość lekko solimy solą morską. Doprawiamy pieprzem kolorowym grubo mielonym. Kropimy olejem lnianym. Podajemy ozdobione kiełkami brokuła.




2 komentarze:

  1. akurat jestem przed obiadem i ta przystawka kusi niesamowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ładnie podana przystawka. I z buraczkiem pycha :)

    OdpowiedzUsuń