No i dalej dbamy o formę i zdrowie , polecam na kolację w diecie niskokalorycznej.
Przystawka z buraczka
składniki
1 burak,
1/2 kulki mozzarella,
kiełki brokuła,
1 jabłko,
1 łyżka oleju lnianego
Sól morska- MŁYNEK,
pieprz kolorowy ziarnisty
Buraka dobrze myjemy i gotujemy w łupinie w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy obieramy i kroimy w plasterki. Jabłko dobrze myjemy nie obieramy kroimy w plasterki. Ser mozzarella kroimy w plasterki. Układamy składniki na przemian. całość lekko solimy solą morską. Doprawiamy pieprzem kolorowym grubo mielonym. Kropimy olejem lnianym. Podajemy ozdobione kiełkami brokuła.
akurat jestem przed obiadem i ta przystawka kusi niesamowicie :)
OdpowiedzUsuńBardzo ładnie podana przystawka. I z buraczkiem pycha :)
OdpowiedzUsuń