środa, 24 kwietnia 2013

Surówka z kalarepki i czosnku niedźwiedziego - Wiosenne odchudzanie

Suróweczka szybki i smacznie . wykorzystałam młoda kalarepkę którą już możemy dostać na zielonych rynkach.

Surówka z kalarepki i czosnku niedźwiedziego

składniki
    1 garść czosnek niedźwiedzi,
    1 szt kalarepka,
    2 łyżki oliwa czosnkowa,
    sok z cytryny,
    sól morska
    pieprz kolorowy ziarnisty

Czosnek niedźwiedzi należy umyć i osuszyć. Następnie zwijamy go jak cygaro i kroimy w paseczki. PO krojeniu roztrzepujemy paseczki na pojedyncze. Kalarepkę myjemy osuszamy i obieramy. Ścieramy na tarce duże oczka . Łączymy kalarepkę z czosnkiem . Kropimy cytryna , dodajemy olej sól i pieprz do smaku. Podajemy. 


1 komentarz: