piątek, 17 maja 2013

Młoda kapustka w śmietanie

 Taki ala bigosik pasuje do chlebka na kolacje ale i do obiadku jako przystawka.

Młoda kapustka w śmietanie

 składniki
   1/2 szt młody kapusty
    1 szt cebula,
    25 dag pieczarki,
    250 ml śmietana,
    pieprz czarny grubo mielony
    Sól morska
    przyprawa w płynie Maggi
    1 łyżka masła

Młodą kapustę kroimy w paseczki i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli. Po ugotowaniu odcedzamy ją. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Cebule siekamy. Na patelni na masełku podsmażamy cebulkę z pieczarkami. doprawiamy przyprawa w płynie i dodajemy ugotowana kapustę. Mieszamy i razem chwilę smażymy. Dolewamy śmietanę , doprawiamy sola i pieprzem do smaku.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz