piątek, 20 listopada 2020

Ogórki z pastą chrzanową i prażonym słonecznikiem

 Lekka fajna przystawka, zakąska na małe przyjęcie albo pomysł na zdrowe śniadanie.

Szybkie w zrobieniu zamiast ogórka możemy użyć innych warzyw tj papryka , pomidor , kalarepa:)


Ogórki z pastą chrzanową i prażonym słonecznikiem


składniki

4 łyżki ziaren słonecznika

1/2 kg zielonych ogórków

5 jajek

łyżka majonezu 

1łyżeczka chrzanu

Ogórki dobrze myjemy i kroimy w długie plastry. Jajka gotujemy , obieramy i mielimy maszynką do mięsa. Dodajemy sól do smaku, chrzan i majonez. Ogórki rozkładamy na desce , pastę dajemy do szprycy i wyciskamy na plasterki ogórków. Słonecznik prażymy na suchej patelni . Posypujemy przystawkę słonecznikiem podajemy.






Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz