sobota, 18 maja 2013

Fasolowe kotleciki - Wiosenne odchudzanie

Tym razem coś zdrowego i to bardzo. Kotleciki z czerwonej fasoli z piekarnika. Proste i smaczne .


Fasolowe kotleciki

składniki

    25 dag fasoli czerwonej
    1 łyżka sezamu,
    1 łyżka ketchupu,
    papryka ostra
    sól do smaku,
    uniwersalna przyprawa

Fasolę czerwoną moczymy całą noc. Następnego dnia wymieniamy wodę dodajemy łyżeczkę przyprawy uniwersalnej i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. zimną fasole miksujemy na miazgę, dodajemy ketchup, sól do smaku , paprykę dla ostrości i sezam. Wszystko dobrze mieszamy ale już nie blenderem tylko łyżą. Formujemy kulki spłaszczamy je i układamy na blaszce do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy je ok 8-10 min.



1 komentarz: