Tym razem coś zdrowego i to bardzo. Kotleciki z czerwonej fasoli z piekarnika. Proste i smaczne .
Fasolowe kotleciki
składniki
25 dag fasoli czerwonej
1 łyżka sezamu,
1 łyżka ketchupu,
papryka ostra
sól do smaku,
uniwersalna przyprawa
Fasolę czerwoną moczymy całą noc. Następnego dnia wymieniamy wodę dodajemy łyżeczkę przyprawy uniwersalnej i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. zimną fasole miksujemy na miazgę, dodajemy ketchup, sól do smaku , paprykę dla ostrości i sezam. Wszystko dobrze mieszamy ale już nie blenderem tylko łyżą. Formujemy kulki spłaszczamy je i układamy na blaszce do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy je ok 8-10 min.
świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuń