sobota, 18 maja 2013

Pstrąg zapiekany w bekonie

Wracam do mojej ulubionej rybki tym razem podaje pstrąga w plastrach bekonu i z sosem chrzanowym .

Pstrąg zapiekany w bekonie

składniki
 2  pstrągi,
    15 dag bekonu,
    2 łyżeczki masło,
    1 łyżka śmietany,
    3 łyżki mascarpone,
    chrzan,
    Sól morska

Pstrąga całego myjemy usuwamy wnętrzności , usuwamy łuski. Myjemy , osuszamy. Solimy z każdej strony do brzuszka wkładamy łyżeczkę masła. Pstrąga owijamy w plasterki bekona. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 20 min. Robimy sos. Mieszamy serek mascarpone z śmietana i dodajemy chrzan , solimy do smaku. Pstrąga podajemy z zimnym sosem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz