czwartek, 30 maja 2013

Sałatka obiadowa z pieczarkami i rzodkiewką

Sałatka jako przystawka do obiadu i każdego rodzaju mięs.

Sałatka obiadowa z pieczarkami i rzodkiewką

składniki
 1 pęczek rzodkiewka ,
    2  pomidory ,
    1 cebula ,
    12 szt pieczarek marynowanych
    pieprz kolorowy ziarnisty
    olej rzepakowy ,
    szczypiorek ,
    1 szt por (biała część)


Rzodkiewki myjemy odcinamy liście i ogonki. Kroimy w kosteczkę. Pieczarki odcedzamy z zalewy i kroimy. Cebule obieramy, siekamy drobno. Pora białą część kroimy w plasterki następnie w kosteczkę. Pomidory myjemy kroimy drobno. Wszystkie składniki mieszamy. doprawiamy olejem, solą pieprzem i łyżką octu z pieczarek. Dodajemy posiekany szczypiorek. Mieszamy , podajemy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz