poniedziałek, 27 maja 2013

Surówka obiadowa z rzodkiewką

Surówka pasująca do mięs zimnych i ciepłych . 

Surówka obiadowa z rzodkiewką

składniki
 5 szt ogórek konserwowy ,
    1 pęczek rzodkiewki ,
    1  cebula ,
    2 szt pomidor ,
    szczypiorek ,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    Sól morska
    oliwa z oliwek

Ogórki konserwowe kroimy drobno w kosteczkę. Rzodkiewki myjemy odcinamy liście i ogonki kroimy drobno w kosteczkę . Cebule obieramy i siekamy. Szczypiorek siekamy. Pomidory małe myjemy osuszamy i kroimy drobno. Do sałatki dodajemy oliwę z oliwek ok 3 łyżki octu z ogórków ,sól ,pieprz kolorowy i mieszamy . Surówkę mocno chłodzimy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz