piątek, 31 maja 2013

Zupka Meksykańska

Zupka wypróbowana wyszła smaczna , dlatego polecam ją , łatwa szybka aromatyczna :)

Zupka Meksykańska

składniki
   40 dag mięso mielone ,
    2 szt cebuli ,
    3 ząbki czosnek ,
    1 szt papryka czerwona ,
    1 puszka kukurydzy Jamar,
    1 puszka fasoli białej
    1 puszka fasoli czerwonej Jamar
    1 szt pomidory w puszce ,
    Sól morska- MŁYNEK ,
    pieprz czarny grubo mielony
    chilli ,
    oregano
    bazylia ,
    papryka słodka mielona
    1 łyżka oleju

Wszystkie puszki otwieramy i wraz z woda przelewamy do garnka dodajemy ok 1,5 szklanki przegotowanej wody. Solimy , doprawiamy pieprzem i zagotowujemy. Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy wyciśnięty czosnek i podsmażamy mięso mielone. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojona paprykę i cebulę. Podsmażone warzywa dodajemy do mięsa. Mieszamy podsmażamy razem . Zawartość patelni przekładamy do gotujących się warzyw. Dolewamy pomidory z puszki. doprawiamy wszystkimi przyprawami do smaku. Zagotowujemy gotujemy ok 10 min. Uwaga żeby warzywa konserwowe nie rozgotowały się. Podajemy z natka pietruszki.


2 komentarze:

  1. bardzo lubię tę zupę, często w zimie ja serwuje rodzinie:) dobrze rozgrzewa:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Też często popełniam tą zupę :)

    OdpowiedzUsuń