piątek, 28 czerwca 2013

Boćwina z grillowaną kiełbaską i pomidorami

To co lubię najbardziej. Sałata z liści boćwinki prosto z mojego ogrodu do tego pomidorki cherry , pachnące słońce suszone pomidorki , awokado ......mmm pycha.

Boćwina z grillowaną kiełbaską i pomidorami

składniki
1 garść boćwiny
    5 szt suszone pomidory
    1 szt awokado
    10 szt pomidorki cherry
    koperek
    Sól morska
    polewa gastronomiczna PONTI
    olej rzepakowy
    25 dag kiełbasy

Liście boćwiny myjemy i osuszamy. Układamy na talerzach . Kiełbasę kroimy w plasterki i grillujemy. Awokado obieramy wyciągamy pestkę i kroimy  w paseczki dodajemy do sałatki. Układamy plasterki usmażonej kiełbaski. Pomidorki kroimy  na pół, pomidory suszone odcedzamy z oleju. Sałatkę solimy , dodajemy koperek, pieprz do smaku. Wykończamy polewa gastronomiczną na bazie octu balsamicznego.




Sos do sałatki to pyszna polewa

Glassa Gastronomica

Glassa Gastronomica Ponti to polewa na bazie octu balsamicznego z Modeny. Jest to gęsty, skarmelizowany ocet o niskiej kwasowości. Jego gęsta, kremowa konsystencja i ciemnobrązowa barwa sprawiają, że idealnie nadaje się do zdobienia sałatek, gotowanych warzyw oraz dekoracji wszelkiego rodzaju mięs i sera. Przyjemny, wyważony, słodko-kwaśny smak Glassy świetnie współgra też z lodami i owocami.



Skład:
moszcz winny koncentrowany i gotowany, ocet balsamiczny z Modeny 49% (ocet winny, moszcz winny koncentrowany gotowany, barwnik: karmel E150d; przeciwutleniacz: dwutlenek siarki), zagęszczacz, modyfikowana skrobia kukurydziana, E415 guma ksantanowa


1 komentarz: