Pyszny delikatny lipień podany z salsą z truskawek i pomidora.
Herbaciany lipień z salsą truskawkową
składniki
2 szt lipień
2 saszetki herbata ginger & limon
1/2 łyzeczki tymianek Prymat
1 łyżka masła
oliwa z oliwek
7 szt truskawki
1 Pomidor
1 ogórek zielony
ocet balsamiczny
pieprz czarny świeżo mielony
sól morska
Zaparzamy herbatę do gorącej dodajemy suszony tymianek i studzimy ją. Wkładamy rybę do marynaty i wstawiamy do lodówki. Robimy salsę. Truskawki i pomidory kroimy drobno. Dodajemy pokrojonego zielonego ogórka.Mieszamy . Doprawiamy oliwa z oliwek,solą ,pieprzem i octem balsamicznym. Jeszcze raz mieszamy chłodzimy. Lipienia solimy sola morską , do brzuszka wkładamy kawałek masła wymieszanego z tymiankiem i wstawiamy do piekarnika na ok 20 min. Upieczoną rybę podajemy z salsą.
Salsę przygotował za pomocą wspaniałych i mega ostrych noży
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz