Aromatyczny smaczny ryż z curry , pieczarkami ,migdałami i odrobina żurawiny .
Ryż curry z żurawina i migdałami
składniki
1 woreczek ryżu brązowego
curry Kamis ,
20 dag pieczarek
1 łyżka żurawiny
1/2 szt cebula ,
pieprz czarny mielony Kamis,
1 łyżka oleju ,
migdały ,
bazylia (świeża) ,
Sól morska
1 gwiazdka anyżku Kamis
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kosteczkę , cebule siekamy. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w wodzie z dodatkiem gwiazdki anyżku. Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni podsmażamy pieczarki z cebulą dodajemy ugotowany ryż. Mieszamy. doprawiamy curry, solą i pieprzem do smaku. Dodajemy żurawinę. Serwujemy ozdobione migdałami i świeżą bazylią.
pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuń