poniedziałek, 2 grudnia 2013

Łososiowe kulki z czarnuszką

Przystawka pasująca na każdą imprezkę . Polecam także na kolację przy świecach ....

Łososiowe kulki z czarnuszką

składniki

    1  cebula
    25 dag łosoś filet
    1  ogórek zielony
    oliwa z oliwek
    Sól morska
    pieprz kolorowy ziarnisty
    czarnuszka

Filet z łososia myjemy osuszamy odcinamy skórę i siekamy drobno ostrym dużym nożem. Następnie solimy i siekamy kolejny raz. Ogórka i cebulę obieramy i siekamy drobniutko. Z ogórka najpierw usuwamy pestki. łączymy warzywa z mięsem. Mieszamy dobrze. Dodajemy oliwy z oliwek i doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Chłodzimy. Z zimnego mięsa formujemy kulki i obtaczamy je w czarnuszce. Chłodzimy i podajemy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz