wtorek, 2 lipca 2013

Sałata z pasztetem pieczonym i ogórkiem małosolnym

Moja propozycja na sałatkę kolacyjną . Taka kolację polubicie:)

Sałata z pasztetem pieczonym i ogórkiem małosolnym

składniki
  1/2 szt sałaty masłowej
    2  ogórki małosolne
    10 dag pasztet pieczony
    polewa gastronomiczna
    Sól morska
    1/2 szt cebuli
    oliwa
    pomidorki cherry

Sałatę zieloną myjemy osuszamy i rwiemy na kawałki. Sałaty rozkładamy na talerze. Pasztet pieczony - ulubiony kroimy w kostkę i układamy na sałacie. Cebule kroimy w cieniutkie piórka. Piórkami posypujemy sałatkę. Ogórka małosolnego kroimy w drobna kostkę i posypujemy nim sałatę. Dodajemy połówki pomidorków cherry. Całość solimy do smaku i polewamy polewą gastronomiczna na bazie octu balsamicznego. Całość kropimy oliwą.






Do wykończenia sałatki użyłam Polewy Gastronomicznej PONTI 

Glassa Gastronomica


Glassa Gastronomica Ponti to polewa na bazie octu balsamicznego z Modeny. Jest to gęsty, skarmelizowany ocet o niskiej kwasowości. Jego gęsta, kremowa konsystencja i ciemnobrązowa barwa sprawiają, że idealnie nadaje się do zdobienia sałatek, gotowanych warzyw oraz dekoracji wszelkiego rodzaju mięs i sera. Przyjemny, wyważony, słodko-kwaśny smak Glassy świetnie współgra też z lodami i owocami.



Skład:
moszcz winny koncentrowany i gotowany, ocet balsamiczny z Modeny 49% (ocet winny, moszcz winny koncentrowany gotowany, barwnik: karmel E150d; przeciwutleniacz: dwutlenek siarki), zagęszczacz, modyfikowana skrobia kukurydziana, E415 guma ksantanowa

1 komentarz: