poniedziałek, 29 lipca 2013

Sałatka węgierska tuńczykowo-warzywna

Smaczna sałatka z warzyw sezonowych z dodatkiem tuńczyka i sosu węgierskiego marki REYPOL .

Sałatka węgierska tuńczykowo - warzywna

składniki
    1/2 puszki groszek konserwowy
    1 puszka tuńczyk kawałki w oleju
    15 dag pieczarek
    2 szt pomidorów
    1  cebula
    2  marchewki
    3 łyżki kukurydzy
    sos węgierski
    natka pietruszki


Pieczarki i pokrojoną w kosteczkę marchewkę gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Pieczarki kroimy w paseczki. Groszek konserwowy odcedzamy i dodajemy do marchewki i pieczarek. Cebule obieramy i siekamy. Tuńczyka odcedzamy z oleju i dodajemy do warzyw. Pomidory myjemy osuszamy usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę . Natkę pietruszki siekamy. Kukurydze odsączamy z zalewy. Składniki mieszamy z sobą i dodajemy sos węgierski z słoiczka. Mieszamy i chłodzimy .





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz