Kolejny pomysł na lekki letni obiadek dziś króluje makaron szpinakowy .
Szpinakowy makaron z cukinią
składniki
1 szt cukinii
15 dag kiełbasy
1/2 szt cebuli
masło
1/2 opakowania makaronu szpinakowego
Sól morska-
pieprz biały
2 ząbki czosnku
natka pietruszki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Cebulę obieramy i siekamy , czosnek także drobno siekamy. Kiełbasę kroimy w plasterki. Cukinie dobrze myjemy osuszamy i kroimy w kosteczkę. Na masełku podsmażamy cebule i czosnek , dodajemy cukinię i kiełbasę - smażymy. Kiedy zawartość patelni jest podsmażona dodajemy makaron mieszamy wszystko razem . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
Pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz