czwartek, 25 lipca 2013

Warzywna zupka z cukinii i papryki

Zupka lekka zdrowa pełna witamin , zdrowia.

Warzywna zupka z cukinii i papryki

składniki
 1  cukinia młoda
    1  cebula
    2 ząbki czosnku
    1 szt papryka czerwona
    1 szt papryka zielona
    pieprz czarny grubo mielony
    bulion warzywny
    1 łyżka masła
    koperek
    dymka

Cukinie myjemy nie obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kosteczkę , czosnek siekamy. Dymkę białą część kroimy w plasterki , zielona kroimy drobno. Papryki myjemy usuwamy gniazda i białe błonki- kroimy w paseczki. Na patelni podsmażamy cebulkę i białą część dymki , dodajemy czosnek. Smażymy chwilę. Dodajemy cukinię i papryki. Smażymy. Solimy do smaku. Po ok 10 min zalewamy warzywa bulionem warzywnym ok 1,5 litra. Gotujemy aż warzywa zmiękną. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy zieloną cześć dymki i pokrojoną zieleninę.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz