poniedziałek, 1 lipca 2013

Wieloowocowa galaretka na oranżadzie

Oj nie ma nic lepszego w gorący dzień jak pyszna, zimna  owocowa galaretka ...mmm pycha

Wieloowocowa galaretka na oranżadzie

składniki

    2 szklanki oranżady białej
    1/2 szklanki poziomek
    15 dag truskawek
    2 brzoskwinie
    3 szt morele
    żelatyna Winiary
    1  gruszka

Gruszkę obieramy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. Z brzoskwini i moreli usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę. Truskawki myjemy osuszamy kroimy na części. Oranżadę białą podgrzewamy mieszamy aby bąbelki uciekły. Żelatynę według przepisu moczymy w kilku łyżkach wody i dodajemy do ciepłej oranżady - mieszamy chłodzimy. Do foremek silikonowych wkładamy pokrojone owoce , warstwami lub na przemian . zalewamy żelatyna i odstawiamy do zastygnięcia.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz