wtorek, 23 lipca 2013

Żarłacz w sosie musztardowym

I powracamy do rybek. Dziś żarłacz , jego kawałki w sosie musztardowym .


Żarłacz w sosie musztardowym

składniki

    4 szt żarłacz steki
    1 łyżka masła
    4 łyżki musztardy francuskiej
    natka pietruszki
    Sól morska
    pieprz biały

Steki żarłacza wyciągamy z  zamrażarki dzień wcześniej. Kiedy rozmrożą się wycieramy je ręcznikiem papierowym ,aby pozbyć się wody. Solimy i doprawiamy rybę do smaku. Steki smażymy na patelni. Pod koniec smażenia posypujemy je posiekaną natką pietruszki. Na drugiej patelni rozpuszczamy masło i dodajemy do niego musztardę chwilę smażymy. Takim sosem polewamy stek ryby. Podajemy na ciepło.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz