wtorek, 17 września 2013

Sałatka tuńczykowa z selerem naciowym i ryżem

Jedna z moich ulubionych sałatek , smaczna syta i mało kalorii. Dodam ,że ma dużo witamin.

Sałatka tuńczykowa z selerem naciowym i ryżem


składniki
    1 puszka tuńczyk kawałki w oleju
    1 woreczek ryżu brązowego
    1 szt papryka czerwona
    chilli
    2 kawałki selera naciowego
    1 szt por (biała część)
    1 puszka groszek zielony
    Sól morska
    pieprz biały

Ryż najlepiej brązowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Seler naciowy obieramy jak rabarbar i kroimy drobno.  Paprykę myjemy osuszamy , usuwamy nasiona i białą błonkę. Następnie kroimy ja w drobną kostkę. Tuńczyka i groszek odsączamy na sitkach. Pora kroimy w cieniutkie plasterki. Do zimnego wcześniej ugotowanego ryżu dodajemy pokrojone warzywa i odsączonego tuńczyka i groszek. Drobno kroimy chilli i dodajemy do sałatki. Mieszamy. doprawiamy solą morską i pieprzem do smaku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz