Jedna z moich ulubionych sałatek , smaczna syta i mało kalorii. Dodam ,że ma dużo witamin.
Sałatka tuńczykowa z selerem naciowym i ryżem
składniki
1 puszka tuńczyk kawałki w oleju
1 woreczek ryżu brązowego
1 szt papryka czerwona
chilli
2 kawałki selera naciowego
1 szt por (biała część)
1 puszka groszek zielony
Sól morska
pieprz biały
Ryż najlepiej brązowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Seler naciowy obieramy jak rabarbar i kroimy drobno. Paprykę myjemy osuszamy , usuwamy nasiona i białą błonkę. Następnie kroimy ja w drobną kostkę. Tuńczyka i groszek odsączamy na sitkach. Pora kroimy w cieniutkie plasterki. Do zimnego wcześniej ugotowanego ryżu dodajemy pokrojone warzywa i odsączonego tuńczyka i groszek. Drobno kroimy chilli i dodajemy do sałatki. Mieszamy. doprawiamy solą morską i pieprzem do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz