czwartek, 17 października 2013

Ryż z brokułami i tuńczykiem

Lubię dania z ryżu brązowego jest zdrowszy od białego a smakuje prawie tak samo . Połączyłam go z tuńczykiem  i brokułami gotowanymi na parze. wyszło smaczne dania.

Ryż z brokułami i tuńczykiem


składniki

    1 szt brokuł
    1 woreczek ryż brązowy
    1  tuńczyk kawałki w oleju
    1 cebula czerwona
    pieprz biały
    Sól morska
    1/2 szt bakłażana
    nitki chilli

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebule siekamy i podsmażamy na odrobinie masła dodajemy do niej ugotowany ryz i mieszamy. Brokuła kroimy w różyczki i gotujemy na parze. Do ryżu dodajemy odsączonego z oleju tuńczyka i ugotowany brokuł. Mieszamy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Bakłażana kroimy w plasterki solimy i odstawiamy na chwilę . Płuczemy i grillujemy podajemy z ryżem. Wykańczamy nitkami chilli.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz