środa, 16 października 2013

Ryż z jajem ze szpinakiem i grana padano

Obiad dla mojej córki - która powiedziała będę wegetarianinem , albo nie ni będę jadła mięska w bronie zwierząt = Ok  twoja sprawa , zrobiłam obiadek , dziś niby też bez mięska zobaczymy ile dni ? :)


Ryż ze szpinakiem i  grana padano

składniki
 1 woreczek ryżu jaśminowego
    2 garście szpinaku świeżego
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masło
    Sól morska
    grana padano
    2  jajka

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyciągamy ryż z woreczka i odstawiamy. Szpinak myjemy osuszamy i kroimy w paseczki. Na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy wyciśnięty czosnek. Lekko podsmażamy i dodajemy szpinak. Szpinak smażymy. Solimy sola morską do smaku. Następnie dodajemy wcześniej ugotowany ryż - mieszamy. Chwilę razem smażymy. dodajemy starty grana padano. Mieszamy. Na osobnej patelni sadzimy jajko i podajemy je na ryżu.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz