piątek, 11 października 2013

Sałatka śledziowa kaparami

Smaczna sałatka pasuje na każdą imprezę rodzinną i nie tylko.

Sałatka śledziowa  kaparami


składniki
    4 śledzie matiasy
    1 szklanka pieczarki marynowane
    4  korniszony - ogórki konserwowe
    2 cebul czerwone
    pieprz biały
    Sól morska
    4 łyżki majonezu
    2 łyżki śmietany
    4 łyżki kaparów

Cebulę kroimy drobniutko solimy i odstawiamy aby troszkę zmiękła. Pieczarki odcedzamy z zalewy i drobniutko kroimy. Korniszony także drobno kroimy. Śledzie odcedzamy z zalewy i kroimy w kawałki , paseczki. Kapary odcedzamy i dodajemy do sałatki. Dodajemy majonez i śmietanę , doprawiamy pieprzem do smaku.Lekko mieszamy i wstawiamy na chwilę do lodówki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz