Smaczny zdrowy lekki deser z jesiennych jabłek i ryżu . do tego czapa z czekoladowej śmietany . Kolejny test nowej czekoladowe śmietanki Gostyń .
Deser jabłkowo ryżowy z czekoladową śmietaną
składniki
1 woreczek ryżu białego
5 jabłek
cynamon
kardamon
2 łyżki cukru
śmietana czekoladowa 30 % Gostyń
1 łyżeczka masła
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy. Jabłka obieramy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki. Podsmażamy na łyżce masła dodajemy kardamon i cynamon do smaku. Mieszamy. Dodajemy wcześniej ugotowany ryż. Mieszamy słodzimy do smaku. Chwilę dusimy. Chłodzimy. Śmietanę czekoladową 30 procent ubijamy z odrobina cukru - chłodzimy. Zimny ryż z jabłkami wykładamy do pucharków ozdabiamy śmietana i kawałkami jabłka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz