Obiad który możemy podać z ziemniaczkami lub z pieczywem. Roladki z piersi z kurczaka w środku żółty ser , doprawione pieprzem czosnkowym Kamis do tego kapustka w śmietanie z dużą dawką koperku.
Roladki w kapuście i śmietanowym sosie z koperkiem
składniki
2 piersi z kurczaka
10 dag ser żółty gouda
pieprz czosnkowy Kamis
pieprz czarny świeżo mielony
Sól morska
1/2 szt kapusta biała
1 szklanka śmietana 30 %
1 szt liść laurowy
1 cebula
1 łyżka masła
Kapustę białą kroimy jak na bigos. Wkładamy do garnka z wodą dodajemy liść laurowy i gotujemy ok 15 min. Na patelni na masełku podsmażamy posiekaną cebulkę , dodajemy odcedzona ugotowana kapustę smażymy. Doprawiamy sola , pieprzem i pieprzem czosnkowym do smaku. Wlewamy śmietanę i gotujemy chwilę. Pierś z kurczaka przekrawamy wzdłuż lekko rozbijamy . Solimy i doprawiamy pieprzem. Na rozbitym płacie układamy ser i zwijamy w roladkę , obsmażamy z każdej strony. Usmażone roladki wkładamy do kapusty i razem gotujemy. Na koniec dodajemy posiekany koperek.
wyglądają pysznie:D
OdpowiedzUsuń