sobota, 23 sierpnia 2014

Pasta jajeczna z odrobina kurkumy i czosnku

O zaletach past kanapkowych pisałam już wiele razy .  Zbliża się wrzesień dzieci do szkoły my do pracy , rano co raz mniej czasu , ale na śniadanie musimy znaleźć chwilkę . dlatego warto zrobić taka pastę wieczorkiem a rano tylko smarować kanapeczki.

Pasta jajeczna z odrobina kurkumy i czosnku

składniki

jajka 10 szt
majonez 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
 twaróg 20 dag
natka pietruszki
szczypiorek
sól
czosnek 2 ząbki
kurkuma dla koloru

Jajka gotujemy na twardo , studzimy obieramy . Ścieramy na tarce duże oczka. Mieszamy z twarogiem. Dodajemy majonez i śmietanę . Solimy do smaku i dodajemy wyciśnięty czosnek. Wszystko razem mieszamy z odrobina kurkumy. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek i natkę . Jeszcze raz mieszamy . Pastę chłodzimy.




1 komentarz:

  1. Świetny wpis! :)

    Pozdrawiam

    _____________

    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń