czwartek, 9 października 2014

Zupa drobiowo porowa .

Szukałam pomysłu na syta zupkę . Myślałam . Musiała być inna niż dotychczasowe i powstała .
Zupka z mięsem z kurczaka i z pałeczkami pora , odrobina marchewki i pietruszki. Doprawiona majerankiem , pieprzem i magą .

Zupa drobiowo porowa .

składniki'
3 udka z kurczaka
3 pory
2 marchewki
1 pietruszka
pieprz, sól
maga
majeranek
liść laurowy
koperek
Do garnka z woda wkładamy umyte udka z kurczaka dodajemy , obrane marchewki, pietruszkę . Pory myjemy i kroimy w długie kawałki. Zagotowujemy , ale na małym ogniu żeby zupa nam nie kipiała. Dodajemy liść laurowy kilka kulek pieprzu . Gotujemy na małym ogniu.  Solimy do smaku. Miękkie mięso obieramy od kości dodajemy do rosołu , warzywa kroimy w kawałki. Pory zostawiamy w całości. Gotujemy jeszcze chwilę , doprawiamy magą, pieprzem , majerankiem do smaku. Dodajemy świeży posiekany koperek. Podajemy.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz