piątek, 21 listopada 2014

Sałatka z roszponki z fetą i oleje lnianym

Kolejna moja propozycja na super zdrową i lekką sałatkę . Mocy dodaje jej olej lniany - niesamowity smak i eliksir zdrowia. Do tego kawałki fety i srebrna marynowana cebulka.

Olej lniany pochodzi z rodzinnej firmy OLINI  , świeżutki wyciskany specjalnie dla każdego klienta .

Sałatka z roszponki z fetą i oleje lnianym

składniki

roszponka
ser feta
marynowane cebuli
pieprz młotkowany
olej lniany Olini
sól morska
pomidory

Sałatę myjemy osuszamy i układamy na talerzach. Ser feta kroimy w mniejsze kawałki , dodajemy do sałatki. Pomidory myjemy i kroimy w ćwiartki. Układamy na sałatce. Cebulki odsączamy z zalewy dodajemy do sałatki.
Całość solimy sola morską , doprawiamy pieprzem młotkowanym. Kropimy suto olejem lnianym. Podajemy .




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz