sobota, 22 listopada 2014

Sałatka z roszponki kiełków cebuli i musztardy francuskiej

Kolejny przepis z wykorzystaniem roszponki - moja ulubiona sałata. Wygląda ślicznie , smakuje extra.  Pozostaje łączyć ją z ulubionymi składnikami .

 Aby moja sałatka była zdrowsza dodałam do niej olej lniany z OLINI

Sałatka z roszponki kiełków cebuli i musztardy francuskiej

składniki

roszponka
musztarda francuska
olej lniany
ser kozi
kiełki cebuli
pomidor
oliwki czarne
cebula czerwona

Sałatę myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Ser kozi kroimy na mniejsze kawałki.
Oliwki odcedzamy. Cebule czerwona obieramy i kroimy w piórka. Pomidory myjemy i kroimy  w kawałki. Musztardę francuską mieszamy z olejem lnianym.

Na talerzach rozkładamy sałatę dodajemy oliwki , kiełki cebuli, pomidora, ser. Całość posypujemy piórkami cebuli. Na koniec nakładamy nasz sosik z musztardy francuskiej. Podajemy



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz