Kolejny przepis z wykorzystaniem roszponki - moja ulubiona sałata. Wygląda ślicznie , smakuje extra. Pozostaje łączyć ją z ulubionymi składnikami .
Aby moja sałatka była zdrowsza dodałam do niej olej lniany z OLINI
Sałatka z roszponki kiełków cebuli i musztardy francuskiej
składniki
roszponka
musztarda francuska
olej lniany
ser kozi
kiełki cebuli
pomidor
oliwki czarne
cebula czerwona
Sałatę myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Ser kozi kroimy na mniejsze kawałki.
Oliwki odcedzamy. Cebule czerwona obieramy i kroimy w piórka. Pomidory myjemy i kroimy w kawałki. Musztardę francuską mieszamy z olejem lnianym.
Na talerzach rozkładamy sałatę dodajemy oliwki , kiełki cebuli, pomidora, ser. Całość posypujemy piórkami cebuli. Na koniec nakładamy nasz sosik z musztardy francuskiej. Podajemy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz