Szybkie danie jedno garnkowe . Kilka składników odrobinę pikanterii i mamy i zajadamy . Podgrzewane jeszcze smaczniejsze.
Ziemniaczany kociołek z indykiem
składniki
30 dag piersi z indyka
1 kg ziemniaków małych
3 pomidory
1 cebula
2 ząbki czosnku
sos chilli słodki
1 łyżka masła klarowanego
sól morska
przecier pomidorowy 1 łyżka
pieprz biały
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy . Pomidory kroimy w kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka , czosnek siekamy . Pierś z indyka kroimy w kostkę dodajemy sos chilli słodki i mieszamy odstawiamy na ok 10 min.
Na patelni podgrzewamy masło , dodajemy czosnek i cebulę , mieszamy i dodajemy kawałki indyka. Smażymy. Następnie dodajemy przecier pomidorowy. Mieszamy po chwili dodajemy kawałki pomidora i ziemniaki. Lekko mieszamy . Doprawiamy solą , pieprzem do smaku . Chwilę wszystko razem podsmażamy podajemy na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz