poniedziałek, 3 listopada 2014

Ziemniaczany kociołek z indykiem

Szybkie danie jedno garnkowe . Kilka składników odrobinę pikanterii  i mamy i zajadamy . Podgrzewane jeszcze smaczniejsze.

Ziemniaczany kociołek z indykiem

składniki
30 dag piersi z indyka
1 kg ziemniaków małych
3 pomidory
1 cebula
2 ząbki czosnku
sos chilli słodki
1 łyżka masła klarowanego
sól morska
przecier pomidorowy 1 łyżka
pieprz biały

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy . Pomidory kroimy w kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka , czosnek siekamy . Pierś z indyka kroimy w kostkę dodajemy sos chilli słodki i mieszamy odstawiamy na ok 10 min.
 Na patelni podgrzewamy masło , dodajemy czosnek i cebulę , mieszamy i dodajemy kawałki indyka. Smażymy. Następnie dodajemy przecier pomidorowy.  Mieszamy po chwili dodajemy kawałki pomidora i ziemniaki. Lekko mieszamy . Doprawiamy solą , pieprzem do smaku . Chwilę wszystko razem podsmażamy podajemy na ciepło.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz